Kort og godt

Tak fordi du tager dig tid til at besøge min hjemmeside, som primært omhandler lokalpolitik.

Jeg vil arbejde for et solidarisk samfund hvor ret og pligt følges ad. Ældrepleje, vuggestuer, børnehaver samt folkeskoler mener jeg drives bedst af det offentlige.

Sønderborgs børne- og unge institutioner og ikke mindst ungdomsuddannelserne skal styrkes.

IT skal anvendes hvor det giver mening i den kommunale, borgernære forvaltning og indføres hvis kommunen kan få en økonomisk fordel heraf, men borgerne skal kunne følge med og ikke lades alene hvis nogen har brug for hjælp.

Erhvervslivet skal have så gode vilkår, at privat initiativ kan betale sig, men under behørig hensyntagen til arbejdsmiljø og naturen omkring os.

Danmark skal tage de flygtninge, som vi er forpligtede til ifølge konventionerne, men de nye danskere skal også være med i demokratiet – og her er der både rettigheder, men også forpligtelser overfor fællesskabet og Grundloven.

Det er min holdning, at Sønderborg Kommune skal være et CO2-neutralt vækstområde 20 år før resten af Danmark. ProjectZero er visionen om vækst og nye grønne arbejdspladser med den effekt, at Sønderborg-området bliver CO2-neutralt i 2029.

11 thoughts on “Kort og godt”

 1. Dagpengekommisionen har lige afsluttet sit arbejde. Det bliver spændende at se, hvad regeringen kan finde flertal til. De plæderer for et bredt forlig så vi har lov at håbe, det bliver en dagpengereform med tydelige røde aftryk, til gavn og glæde for Den danske Model, men ikke mindst de arbejdsløse.

  1. Vi skal tilbage til “den danske model” hvor dagpengesystemet er en forsikringsordning, hvor vi solidarisk hæfter for hinanden. Ja, dagpengene finansieres af staten – men forud for det er ALLE medlemmers kontigent (minus administrationsbidrag) indbetalt til staten. D.v.s. at de arbejdsløse medlemmers dagpenge betales af kollegerne i A-kassen !!! I perioder med lav arbejdsløshed har staten faktisk overskud på A-kasserne ! Vi skal tilbage til en 4 års dagpengeperiode og ingen udhuling af dagpengesatsen.
   M.v.h. En der har arbejdet i en A-kasse i 13 år – og selv har været arbejdsløs

   1. Hej Kirsten, jeg er helt enig med dig. For snart mange år siden, var jeg medlem af Dansk Typografforbund og havde en periode som ledig. I den periode var jeg for det første fritaget for A-kasse kontingent, men også fagforeningsbidraget blev betalt. Derudover betale mit forbund op til 90% af min løn, som jeg havde indtil ledighedsperioden. Behørver jeg at nævne, at jeg betalte mit fagforeningskontingent med glæde, og det var ikke af de billigste.
    Mvh og tak for dit indlæg Kirsten, Bjørn

 2. Hej Bjørn
  Tillykke med dit valg flot gået.
  Håber at du for 4 spændende år, det glæder mig på dine vegne.
  Mvh. Jens Peter

 3. Hej Bjørn
  Tillykke med valget – til alle valgte.
  Du har været en flittig mand til at profilere dig speciel på Facebook.
  Kan du ikke holde en pause med din politiske fremtoning og skrive mere om din musik, familie, ferier etc.
  Jeg er jo ikke ven med politikeren Bjørn, men mennesket Bjørn.
  Ha en Go Daw. ??
  Du har forøvrigt også denne hjemmeside til at skrive politiske statement ??

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *